Meteen naar de inhoud

PLC en HMI Programmering

Siemens TIA Portal

Een robuuste werking van industriële productielijnen, procesinstallaties en machines is een combinatie van de juiste hardware en maatwerk software. De besturing en automatisering van deze processen en machines wordt uitgevoerd doormiddel van een PLC (Programmable Logic Controller). De PLC bestaat uit intelligente besturingscomponenten op basis van krachtige microprocessortechniek. Doormiddel van verschillende inzetbare hardware-modules waar de sensoren en actuatoren op worden aangesloten en de maatwerk software die specifiek voor de benodigde toepassing is geschreven, wordt de functionaliteit van het proces of machine behaald.

Bij het automatiseren van industriële processen en machines is een operator panel (bedieningsinterface) d.m.v. een HMI (Human Machine Interface) een optie. Hierdoor kan een systeem worden bediend en worden de procesdata en huidige status van het systeem weergegeven.

Onze expertise van PLC hard- en software engineering, gebaseerd op ervaring en lessen uit eerdere projecten,
voeren wij uit in Siemens TIA Portal.
Goed gereedschap is het halve werk!
Hiermee kunnen wij klantgericht en klantspecifieke besturingsinstallaties voor de Industriële Automatisering ontwerpen, bouwen en installeren.

Waarmee kunnen wij u helpen?

PLC Engineering

PLC systemen zijn er in een aantal verschillende soorten en smaken. Welke merk of type PLC wordt toegepast in een installatie is sterk afhankelijk welk proces of soort machine wordt geautomatiseerd en bestuurd. Minder krachtige PLC’s worden vaker toegepast bij kleine machines of installaties. Maar bij complexe machines of procesbesturingen kunnen krachtige PLC’s nodig zijn.

Het besturingssysteem kan centraal (CPU en IO-kaarten in hetzelfde paneel) of decentraal (CPU en IO-kaarten in verschillende panelen) worden opgezet. Beide systemen hebben voor- en nadelen, maar is altijd een financiële en praktische afweging.

HMI en SCADA Engineering

HMI en SCADA hebben als overeenkomst het besturen en visualiseren van industriële machines en processen. Het onderscheid tussen deze twee is dat HMI panelen worden toegepast bij standalone machines en SCADA systemen gebruikt worden voor procesbesturingen.

HMI (Human Machine Interface) systeem is vaak een enkel operatorpanel, waarmee één enkele machine wordt bediend.

SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) systeem verzamelt allerlei data die helpen bij het besturen van een proces. Deze data is vanaf meerdere plekken (lokaal of wereldwijd) te benaderen en te bedienen.

Met kennis van PLC, HMI, SCADA, robotica, aandrijftechniek zijn wij uw partner in het realiseren van machine- en procesbesturingen. Het op maat ontwerpen van hard- en software PLC systemen is onze kracht. Elk systeem is uniek en wordt ontworpen naar de individuele wensen van de klant.
Bestaande systemen kunnen wij voor u aanpassen, optimaliseren en onderhouden.
Kwaliteit en efficiency staan hierbij hoog in het vaandel!

Siemens TIA Portal

Total Integrated Automation (TIA), het industriële automatiseringsplatform van Siemens, staat voor een efficiënte samenwerking van alle automatiseringscomponenten. De open systeemarchitectuur omvat het gehele productieproces en is gebaseerd op de consistente aanwezigheid van gemeenschappelijke kenmerken: consistent datamanagement, wereldwijde standaarden en uniforme hard- en software-interfaces.

SIMATIC WinCC (TIA Portal) bestaat uit Engineering Software in de varianten WinCC Basic voor het configureren van Basic Panels, WinCC Comfort voor de meer verfijnde panelen en WinCC Advanced voor de engineering van PC-gebaseerde HMI-systemen. WinCC Advanced is ook beschikbaar als Runtime Software pakketten, die kan worden uitgebreid met opties.

Met behulp van TIA portal kunnen wij voor machinebouwers, systemintegrators en operators van installaties kosten beperken, flexibeler worden en sneller tot het best mogelijke resultaat komen.

En nog veel meer functies!

SIMATIC-Controllers
krachtig, compact en modulair, in de schakelkast of direct aan de machine, PLC- of PC-gebaseerd: met SIMATIC vinden wij voor u altijd de juiste controller.

I/O-systemen
met de SIMATIC ET 200 wordt een multifunctioneel, modulair en schaalbaar systeem voor decentrale automatisering in schakelkasten, direct aan de machine, en voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen geboden.
Alle producten kunnen via PROFIBUS of PROFINET in het automatiseringssysteem worden geïntegreerd.

EPLAN – TIA portal integratie
met EPLAN’s “TIA Portal Connection” en “TIA Portal Openness” kunnen gegevens nu bidirectioneel worden uitgewisseld tussen de twee werelden van elektrotechniek en automatiseringstechniek.

Basic HMI Panels
basic HMI wordt aanbevolen voor eenvoudige toepassingen met een beperkte hoeveelheidsschaal en waarbij naast een snelle en intuïtieve bediening ook de prijs-prestatieverhouding belangrijk is.

Advanced HMI Panels
als u op zoek bent naar een paneel gebaseerde oplossing voor meer veeleisende toepassingen met grotere aantallen, kies dan voor Advanced HMI.

PC Based HMI
als de productie bijzonder hoge eisen stelt aan de hoeveelheid en het type informatie dat moet worden verwerkt en gedocumenteerd, wordt een pc-gebaseerd systeem aanbevolen. Het biedt de juiste opties voor voldoende opslagruimte, rekenkracht en dataconnectiviteit.